Gasztropause

Tejszínes-hagymás csirke

Ez az étel nagyon hagymáz, akarom mondani, hajaz a rakott csirkemellre. Mi tagadás, az adta az alapötletet, meg az aktuális hozzávalók. Az ilyen rakott dolgokat úgyis szívesen igazítja az ember a mindenkori éléskamrájának tartalmához. Aztán van, hogy a végeredmény nem jön be, de jó esetben igen. Ez pedig nagyon jó eset lett! Jól esett! Amire… Tovább »

Mexikói betyár – csípős rakott krumpli

A rakott krumpli azon kevés magyar ételek egyike, amit tényleg nagyon szeretek, a csípőset sem titok, hogy imádom. Ennek ötvözéséből született meg ez a recept, és bár sejtettem, hogy jó lesz, de kóstoló után meg is bizonyosodtam róla. Egy próbát mindenképp megér! A rakott krumpli rövid történetéről itt olvashattok. Csípős változatosság Amire szükséged lesz (2-3… Tovább »

Rakott burgonyapüré

Ahogy azt ígértem, nagymamám néhány receptjét fogom szép sorban bemutatni. A mostani például maradék püré felhasználására is tökéletes. Amire szükséged lesz: 60 dkg burgonya 13 dkg kockázott bacon 18 dkg kolbász 5 tojás 3-4 evőkanál tejföl só bors A burgonyából pürét készítünk, tűzálló tálba simítjuk, majd rászórjuk a bacont és a karikára vágott kolbászt. Az… Tovább »

Visszanyal a fagyi

Mivel hamarosan (május 8.) itt a második Magyar kézműves fagylalt napja, úgy döntöttünk, ideje megmutatnunk, honnan is ered ez a hűsítő édesség, és hogyan alakult  a “pályafutása”. A fagylalt elődje A fagylalt korai változatát már az ötezer évvel ezelőtt élő kínaiak is élvezhették. Ezt a hűsítő finomságot hóból, tejből, gyümölcsléből és fűszerekből készítették. A perzsák… Tovább »

Májpuffancs

Nagymamám receptjeit böngészve találtam jó pár gyöngyszemet, úgyhogy az elkövetkezendő néhány alkalommal ezekből fogok szemezgetni Nektek. Íme az első. Amire szükséged lesz: 0,5 kg máj 3 tojás 6 db krumpli petrezselyem só bors őrölt kömény 4 evőkanál zsemlemorzsa A májat megmossuk, megpucoljuk és a tojások sárgájával, valamint a fűszerekkel simára keverjük. A szintén megmosott és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!