Gasztropause

Te megkóstolnád? – Bizarr húsos ételek

  Csokorba szedtem a világ minden tájáról pár válogatottan furcsa, szokatlan vagy bizarr ételt. Hogy mit értek ezek alatt? Leginkább olyan alapanyag (főként) hús használatát, ami nagyon idegen tőlünk, számunkra össze nem illő ízkombinációkat, furcsa alapanyagokat.  ... Tovább »

Corndog magyarul

A Corndog eredetét homály fedi, annyi viszont bizonyos, hogy amerikai találmányról van szó, ami az 1920-as években bukkant fel először. Ezt a nyársra húzott bundás virslit általában vursliban, vidámparkokban szokták árulni, érthető, hiszen elég laktató, egyszerű és könnyen elvihető.... Tovább »

Kardamomos keksz

Még a karácsonyi loholásban kerestem gyorsan egy egyszerű, olcsó receptet, amiből könnyen tudok sok sütit készíteni. Kissé megvariáltam a dolgokat, bevontam a kardamomot, azóta pedig az egyik legkedvencebb sütim lett ez a finomság. Gyorsan meg is sütöttem újra, hogy bemutatkozhasson.... Tovább »

Magdolna kifli

Ezúttal Mamám egyik kedvenc süteményét osztom meg Veletek. Könnyen elkészíthető, és garantáltan nagy sikert arat. Amire szükséged lesz: 28 dkg liszt 25 dkg cukor 14 dkg margarin 4 tojás 3 teáskanál sütőpor 3 evőkanál rum   A 4 tojás sárgáját elkeverjük a margarinnal, a cukorral, a rummal, a sütőporral, és a liszttel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!