Gasztropause

Tejszínes-hagymás csirke

Ez az étel nagyon hagymáz, akarom mondani, hajaz a rakott csirkemellre. Mi tagadás, az adta az alapötletet, meg az aktuális hozzávalók. Az ilyen rakott dolgokat úgyis szívesen igazítja az ember a mindenkori éléskamrájának tartalmához. Aztán van, hogy a végeredmény nem jön be, de jó esetben igen. Ez pedig nagyon jó eset lett! Jól esett! Amire… Tovább »

Házi bolognai szósz

Egész évben arra várok, hogy a paradicsom kilója végre olcsóbb legyen, és mázsaszámra vehessem. Tavaly csináltam házi paradicsom szószt, ami narancssárga színe ellenére nagyon finom lett. Ráadásul a nyárutói parik lédúsak, így a magyar lecsóparadicsom is tökéletesen megfelel. Házilag még jobb! Próbáld ki! Amire szükséged lesz (4 személyre) 25-30 dkg darált marhahús 80 dkg paradicsom… Tovább »

Poci-tál, alias rakott csirkemell

Most kérdezhetnétek, mi az a poci-tál? Az eredetét nem árulom el ennek a kifejezésnek, de a családomban mindig így szólongattuk a kedvenc ételemet. Egyébként felnőtt koromra megtudtam, hogy anyukám az oroszoktól tanulta. A titka az egyszerűségében rejlik. Voltaképpen négy hozzávalóval készül (na jó öt, a sóval együtt), és elképesztően finom. Az alapanyagok tökéletes harmóniában vannak…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!