Gasztropause

Vegán és finom? Igen!

A vegetarianizmusnak több fajtája létezik. Gyorstalpaló következik, azoknak, akik nem ismerik. A szemivegetáriánus ehet halat és csirkét, illetve fogyaszthat tejtermékeket és tojást. Az ovo-lakto vegetáriánus száműzi az életéből a húst, viszont tejtermékeket és egyéb állati eredetű táplálékokat bevisz a szervezetébe. A lakto vegetáriánus mellőzi a húst és a tojást, ellenben tejtermékek szerepelnek az étlapján. Az… Tovább »

Párolt lencse-csana dal

Nem tudom, csak én látom-e így, de mintha a lencse is beállt volna a menzatraumák közé. Pedig a lencse(főzelék) finom, de ezt is csak azok tanúsíthatják, akik kóstolták már a konyhás Manyi néni főztjén kívül is. Szóval, akinek már volt mersze otthon lencsét készíteni, vagy aki szereti az indiai ízeket, az feltétlenül készítse el ezt… Tovább »

Almás pite

Megvallom, nem vagyok túl alma, sőt gyümölcskedvelő, de ezt a desszertet még én is kedvelem, persze leginkább a tésztája miatt. Személyes véleményemtől függetlenül mindenképp alkalmas egy siserahad fogadására, mivel egész olcsón jön ki (már persze a dióval nem számolva), és nem is túl nagy macera elkészíteni. Almama – Avagy nagyanyó receptje Amire szükséged lesz 10… Tovább »

Lilahagyma trükk

Ezt az ötletet (savanyúságot?) Segal Viktortól hallottam – na nem személyesen – , és rögtön ki kellett próbálni. A hagyma-fanoknak tuti befutó. Ezzel a módszerrel elvesszük a hagyma erőteljes ízét, és szagát, kapunk helyette egy kellemesen ropogós és kellemes erősségű savanyúságot húsok mellé. Amire szükséged lesz 2-3 termetesebb hagyma,persze lila 1 evőkanál cukor 1 evőkanál… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!