Gasztropause

Mexikói betyár – csípős rakott krumpli

A rakott krumpli azon kevés magyar ételek egyike, amit tényleg nagyon szeretek, a csípőset sem titok, hogy imádom. Ennek ötvözéséből született meg ez a recept, és bár sejtettem, hogy jó lesz, de kóstoló után meg is bizonyosodtam róla. Egy próbát mindenképp megér! A rakott krumpli rövid történetéről itt olvashattok. Csípős változatosság Amire szükséged lesz (2-3… Tovább »

Sajtos húsgolyók fokhagymás-tejfölös mártásban

A napokban megint elkészítettem ezt a fogást, és mivel a siker most sem maradt el, úgy gondoltam megírom a receptet. Egyáltalán nem macerás, úgyhogy bárki bátran belevághat, és ízléstől függően sokféleképpen variálható. Íme az én változatom.   Amire szükséged lesz: 0,5 kg darált hús 1 tojás 5 dkg reszelt sajt 2 nagy pohár tejföl 5… Tovább »

Bacon-be rejtett krumpli

Minden ételnek van eredettörténete, de gyakran – mint ennél is -, homályba vész. Szerencsére viszont nem felejtődött el, és már csodás verziókat és kellemes hangulatú vacsorákat megélt. A legjobb az alább olvasható szósszal. Ja, és nem pont fogyókúrás étel, de hát a magyarok nem is ilyenekről híresek. Rögtönzött gyönyör Amire szükséged lesz közepes héjas krumpli… Tovább »

Poci-tál, alias rakott csirkemell

Most kérdezhetnétek, mi az a poci-tál? Az eredetét nem árulom el ennek a kifejezésnek, de a családomban mindig így szólongattuk a kedvenc ételemet. Egyébként felnőtt koromra megtudtam, hogy anyukám az oroszoktól tanulta. A titka az egyszerűségében rejlik. Voltaképpen négy hozzávalóval készül (na jó öt, a sóval együtt), és elképesztően finom. Az alapanyagok tökéletes harmóniában vannak…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!