Gasztropause

Barackos csirkemell

Sajnos elég rég nem írtam. Legalábbis a blogba. Most viszont egy finom recepttel jelentkezem. Mint általában, ezek a mennyiségek is irányadók. A hús és a gyümölcs kombóját vagy szeretik, vagy utálják az emberek. Utóbbiak csoportja keressen valami más receptet, mert jön a barackos csirke. Amit nem nehéz elkészíteni, habár amikor először kóstoltam egy étteremben, nyersen… Tovább »

Házi bolognai szósz

Egész évben arra várok, hogy a paradicsom kilója végre olcsóbb legyen, és mázsaszámra vehessem. Tavaly csináltam házi paradicsom szószt, ami narancssárga színe ellenére nagyon finom lett. Ráadásul a nyárutói parik lédúsak, így a magyar lecsóparadicsom is tökéletesen megfelel. Házilag még jobb! Próbáld ki! Amire szükséged lesz (4 személyre) 25-30 dkg darált marhahús 80 dkg paradicsom… Tovább »

Rozmaringos csirkecomb párolt káposztával

Világ életemben utáltam nagyanyám sertészsírban sült sós csirkecombját. Szerencsére nem nézi a blogomat, mivel gépe sincs. Volt lakótársam viszont az egész csirkecombot órákig sütötte “aligfűszerekkel“, és nem tudom az időzítés volt-e jó, éhes voltam, vagy tényleg ízlett, de annyira jól esett mindig, hogy megihletett. Továbbgondolva elkészítettem a magam rozmaringos verzióját. Már csak egy kis fehérbor… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!