Megvallom, nem vagyok túl alma, sőt gyümölcskedvelő, de ezt a desszertet még én is kedvelem, persze leginkább a tésztája miatt. Személyes véleményemtől függetlenül mindenképp alkalmas egy siserahad fogadására, mivel egész olcsón jön ki (már persze a dióval nem számolva), és nem is túl nagy macera elkészíteni.
Almama – Avagy nagyanyó receptje
Amire szükséged lesz
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 30 dkg liszt
- kb.1 kg alma és őrölt dió tetszés szerint
- 2 db. tojássárga
- reszelt citromhéj
- csipetnyi só, késhegynyi szódabikarbóna
- annyi tejföl, hogy a tészta jó kemény legyen
A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a többi anyaggal összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét vékonyra gyúrjuk, a másikat félig megsütjük. Miután kivettük a sütőből darált diót és kevés zsemlemorzsát szórunk rá.
A reszelt almát kissé megpároljuk cukor és fahéj hozzáadásával. Majd egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben lévő tésztán. A tészta nyersebbik felét kinyújtjuk és és a töltelékre terítjük. A tetejét megkenjük tojással és villával itt-ott megszurkáljuk csöppet, hogy időközben ne hólyagosodjon fel. A sütő közepes hőmérsékletén kell megsütni. A tetejére rászitálhatunk porcukrot.
Elegáns,egyszerű és olcsó édesség.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: