Gasztropause

Tárkonyos csirkeragu leves

Furcsa módon elkerülnek a levesek, vagy én őket. Mindenesetre ritkán van hozzájuk szerencsém. Viszont a tavasz szele engem is megérintett és eszembe jutott ez a fogás.

Csirkeragu leves

A tavasz ízei,a tavasz színei

Amire szükséged lesz – 4-5 literes edényhez

  • 15 dkg csirkemell
  • 2 közepes répa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanálnyi tárkony
  • 2-3 fokhagymagerezd
  • só, bors
  • fél citrom
  • 2 bazi nagy kanál tejföl
  A sárgarépát karikákra vágjuk és kevés olajon megfuttatjuk, majd mehet bele a kockákra vágott csirkemell, amit megpirítunk. Utána felöntjük vízzel és hozzáadjuk a félbevágott hagymát és az egész fokhagymagerezdeket, a petrezselyem felét apróra vágva, egy kevés tárkonyt, sót és borsot. Nem feltétlenül kell bele húsleveskocka, de én tettem bele egyet. Ha már majdnem kész, akkor beletehetjük a maradék petrezselymet, a citromlevet. A tejfölt előbb kis mennyiségű levessel keverjük el, hogy ne csomósodjon össze. Ha már kellően finom és minden megfőtt, akkor kész is.
  Nekem kb. egy órán keresztül tartott csak a főzés. Így talán nem a leggyorsabb étel, viszont olcsó és persze tökéletes az íze.
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!