Gasztropause

Cézár-saláta, vagy amit akartok

A Cézár salátát mindenki ismeri, leginkább a McDonald’s kínálatából. Ugyan én is ezt a módit mutatom be otthoni keretek között, ne tévesszen meg senkit. Ennek nem sok köze van az eredeti recepthez, amelyet Ceasar Cardini fejlesztett, és római salátát, halat, tojást tartalmaz. Mindezt összekeverte Worcestershire szósszal és olívaolajjal.

Nem az, aminek látszik, de jó!

Amire szükséged lesz

  • 1 fej jégsaláta
  • 25 dkg csirkemell
  • 2 szelet rozskenyér
  • 10-15 dkg cheddar sajt (lehet trappista)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj, só
  • Ezersziget-öntet

A vékonyra szelt kenyeret kevés olívaolajban megpirítjuk, majd finoman bedörzsöljük fokhagymával és felkockázzuk. A csirkét miután megmostuk, sós vízben megfőzzük. Tehetünk hozzá rozmaringot és tárkonyt is. Majd kevés olívaolajon megsütjük a húst, hogy szép kérge legyen. (Na azért olyan nem lesz, mint a marhahúsnak…)
A salátát apróbb darabokra szedjük és összekeverjük a reszelt sajttal és a házi krutonokkal. A tányérra halmozzuk ezt a keveréket és a csirkemellet vékonyan felszeletelve tálaljuk.
Én amióta világ a világ, ezt a salátát mindig Ezersziget-öntettel ettem, és szerintem ez a tuti hozzá. Viszont házilagos készítményt lusta voltam gyártani, úgyhogy maradt a bolti. Aki nagyon szeretne vigyázni az alakjára, az otthon készítse el a dresszinget, mert a bolti termékek teli vannak cukorral. (na meg ki tudja mivel?)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!