Gasztropause

Házi bolognai szósz

Egész évben arra várok, hogy a paradicsom kilója végre olcsóbb legyen, és mázsaszámra vehessem. Tavaly csináltam házi paradicsom szószt, ami narancssárga színe ellenére nagyon finom lett. Ráadásul a nyárutói parik lédúsak, így a magyar lecsóparadicsom is tökéletesen megfelel.

Házilag még jobb! Próbáld ki!

Amire szükséged lesz (4 személyre)

  • 25-30 dkg darált marhahús
  • 80 dkg paradicsom
  • 1 evőkanálnyi friss rozmaring
  • kb. 20-22 bazsalikom levél
  • 1 fej vöröshagyma
  • babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívolaj
  • frissen őrölt bors
  • (oregánó, chili, cukor)

A paradicsomot 1-2 percig forró vízbe mártjuk, majd könnyedén lehúzzuk a héját és felaprítjuk. A hagymákat felkockázzuk, a zöld fűszereket felaprítjuk. A hagymát olívaolajon megpároljuk, jöhet bele a fokhagyma, pár perc után meg a paradicsom és a fűszerek. Kis hőfokon főzzük, amíg teljesen kiengedi a levét a paradicsom. Ezután botmixerrel pépesítjük és kóstolgatjuk. Ízlés szerint egy kevés cukrot, vagy chilit bele lehet rakni. A húst sózzuk, borsozzuk, pirosra sütjük, majd összekeverjük a szósszal.

Tipp: Előbb is megfőzhetjük, és külön apríthatjuk. Ugyanúgy megpirítjuk a hagymát, és felöntjük a paradicsomszósszal.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!