Gasztropause

Tejszínes-hagymás csirke

Ez az étel nagyon hagymáz, akarom mondani, hajaz a rakott csirkemellre. Mi tagadás, az adta az alapötletet, meg az aktuális hozzávalók. Az ilyen rakott dolgokat úgyis szívesen igazítja az ember a mindenkori éléskamrájának tartalmához. Aztán van, hogy a végeredmény nem jön be, de jó esetben igen.

Ez pedig nagyon jó eset lett! Jól esett!

Amire szükséged lesz

  • 25-30 dkg csirkemell
  • 45-50 dkg krumpli
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 1 púpos teáskanál mustár (ha lehet dijoni)
  • 1 kiskanál tárkony
  • frissen őrölt tarkabors

A krumplit vágjuk karikákra és kivajazott, olajozott hőálló edénybe – lehetőleg jénaiba – rendezzük el egy sorban. A vékonyra vágott csirkét helyezzük rá egy rétegben, majd a karikákra vágott hagymát. Folytassuk a rétgezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Lehetőleg úgy ügyködjünk, hogy a tetejére krumpli kerüljön. A tejszínt keverjük össze a tárkonnyal, a mustárral és némi őrölt tarka borssal. Öntsük rá az ételre, ez a mennyiség alapból elég kell, hogy legyen, de ha túl kevés még adhatunk hozzá, csak ne tocsogjon. Számoljunk vele, hogy a csirke, és pláne a hagyma levet ereszt majd.

Tipp: Én a csirkemellet egészben megfuttattam a tűzön pár percig egy kevés fűszerrel, majd felszeleteltem. Így sokkal finomabb hatást kapunk.

A kiemelt kép a bbc.co.uk oldaláról való.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!