Gasztropause

Spárgás tortellini

A minap homlokon csókolt a múzsa és a szemem elé tárt egy képet egy fantasztikus ételről. Na ez nem az. Ez annak lényegesen lebutított, ugyanakkor olcsóbb változata. A csodás vízióm is elkészül valaha, viszont ezt a fogást úgyis hamarabb leteszteled. De jól is teszed! 

 

Spárga és jó barátai: sonka, tészta, sajt és az elengedhetetlen vaj


Amire szükséged lesz (4 főre)

  • 500 g húsos tortellini
  • 300 g spárga
  • 100 g parmezán

vajmártáshoz

  • 110 g vaj
  • 0,5 dl fehérborecet
  • 2 dl fehérbor
  • 2 szál újhagyma
  • 0,5 dl tejszín

Így készítsd

A tortellinit készítsük el a csomagolásán feltüntetettek szerint, a spárga végeit vágjuk le szükség szerint (általában 2 centitől mindenképp meg kell válnunk). Vágjuk három-négy részre, majd sós lobogó vízbe tegyük be 3-5 perce (attól függ, mennyire fás a zöldségünk).

Egy edényben olvasszuk fel a vajat, pár perc után öntsük fel a borral, a fehérborecettel és forraljuk össze. Kóstoló után ha nagyon savanyú, akkor kevés vizet adhatunk hozzá (én kb. 1 dl-t adtam), de ilyenkor vissza kell redukálni a folyadékot. Mehet bele az apróra vágott hagyma, már csak vissza kell forralni, hogy minél sűrűbb “mártást” kapjunk. Utolsó lépésként, hogy fokozzuk a gyönyöröket, egy csepp tejszínnel is feldobhatjuk, de elhagyható.

A kifőzött sonkás tortellinit és a főtt spárgát forgassuk össze a mártással alacsony hőfokon, hogy ne égjen le az alja. Forgassuk pár 2-3 percig, hogy összeérjenek az ízek és összemelegedjenek a hozzávalók. Parmezán sajttal tálaljuk.

Tipp

Ezt az ételt is kedvünkre variálhatjuk. Választhatunk bármilyen ízesítésű tortellinit vagy raviolit, lehet házi készítésű is, annál nincs finomabb. Spárga helyett meg akár letehetjük a voksunkat a brokkoli mellett is.

Tápérték/fő: 706 kcal, 26,5 g fehérje, 48,6 g szénhidrát, 42,3 g zsír

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!