Egészséges, olcsó, villámgyors és vegánok is fogyaszthatják? Igen! Pillanatok alatt összeállítható mártogató bulikra, vendégségbe, vagy csak úgy.
Borsó barátoknak!
Amire szükséged lesz (2 főre)
- 25 dkg fagyasztott vagy friss borsó
- 1 gerezd fokhagyma
- kb. 1 ek. olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- citromlé (elhagyható)
Így készítsd
A borsót tegyük aprítógépbe kevés olajjal, sóval, borssal és a kisebb darabokra szelt fokhagymával. Pürésítsük le, de nem kell teljesen pépesnek lennie. Ha nem akar összeállni, akkor egy kevés vizet adhatunk hozzá és ízlés szerint citromlevet is, de bánjunk vele csínján. Kóstolgassuk, hogy megfelelő-e az íze. Sóból mehet bátran, hogy ellensúlyozza a borsó édes ízét. A végén még egy pár csepp olajat csepegtethetünk rá. Minél tovább hagyjuk állni hűtőben, annál jobban összeérnek az ízek.
Tipp
Friss bazsalikommal nagyon izgalmas, nyári hangulatot és persze ízt adhatunk ennek a mártogatónak.
Tápérték/fő (adag): 160 kcal, 17, 5 g szénhidrát, 9 g fehérje, 0,5 g zsír
Kommentek