A jó hírem az, hogy jelentkezem megint, a rossz pedig, hogy mai receptem hozzávalóit nem tudtam kimérni, így rábízom a nagyérdemű tehetségére a dolgot. A Corndog eredetét homály fedi, annyi viszont bizonyos, hogy amerikai találmányról van szó, ami az 1920-as években bukkant fel először. Ezt a nyársra húzott bundás virslit általában vursliban, vidámparkokban szokták árulni, érthető, hiszen elég laktató, egyszerű és könnyen elvihető. Mivel nem érdemes belőle egyszerre keveset készíteni (vagy mondjuk úgy, hogy lehetetlen), tökéletes kiegészítője lehet az alkoholgőzös estéknek.
Vursliból a konyhába
Amire szükséged lesz
- kb. 20 dkg kukoricaliszt
- kb. 20 dkg kukoricadara
- kb. 150 ml tej
- kb. 8-10 virsli
- kiskanál sütőpor
- kiskanál só
- kiskanál cukor
- 1 tojás
- kiskanál pirospaprika
- késhegynyi őrölt kömény
- esetleg egy kevés chilipor
A lisztet, darát keverjük össze a sütőporral, sóval és cukorral. Adjuk hozzá a tojást és a tejet, dolgozzuk el, majd fűszerezzük ízlés szerint, de ne feledjük, hogy a virsli is sós valamennyire. A lényeg, hogy egész sűrű tésztát kapjunk. A virsliket húzzuk pálcikára (hurkapálca vagy bolti mini saslik nyárs is jó), előtte megforgathatjuk finom lisztben, de nem muszáj. A tésztát öntsük át egy magas falú edénybe és ebbe mártsuk bele a virslit. Pálcikástól süssük ki bő olajban, amíg aranybarna nem lesz a bundája.
Tipp: Konkrét mennyiségek híján leginkább csak tippeket tudok adni, de abból sokat. Én véletlenül sajtos virslit vettem, ami, mint később kiderült, egész jól működött. A tésztát vegyíthetjük sima liszttel is, és variálhatjuk a fűszereket. Reszelhetünk bele sajtot, akár parmezánt is, lehet csípős vagy currys. Sokan mustárral és ketchuppal kínálják, de komplett fogássá is egészíthetjük. Jól illik hozzá a majonézes kukorica- vagy burgonyasaláta és a friss zöldségek. Mártogatóval egy iszogatós estét is fel lehet dobni vele. Például a BBQ vagy chiliszósz is remek, de valamilyen zöldfűszeres-joghurtos öntetet is el tudok képzelni hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: