Még a karácsonyi loholásban kerestem gyorsan egy egyszerű, olcsó receptet, amiből könnyen tudok sok sütit készíteni. Kissé megvariáltam a dolgokat, bevontam a kardamomot, azóta pedig az egyik legkedvencebb sütim lett ez a finomság. Gyorsan meg is sütöttem újra, hogy bemutatkozhasson.
A fekete teák kiváló kísérője
Amire szükséged lesz (kb. 130 darabhoz)
- 50 dkg finomliszt
- 22 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 3 tojás
- 1 zacskó sütőpor
- 8 gramm kardamom
- 1 kávéskanál gyömbér
- kristálycukor
A vajat és a porcukrot keverjük el alaposan, a tojásokat dolgozzuk bele egyenként. Egy nagyobb edényben a lisztet, a kardamomot, és a sütőport is keverjük össze, utána adjuk hozzá a vajas masszát. Kilisztezett nyújtódeszkán szaggassunk a tésztából fél centis korongokat (vagy bármi mást), a tetejükre szórunk egy kis kristálycukrot, a receptben amúgy sincs túl sok cukor. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és magas hőmérsékletű sütőben süssük 8-10 percig. Az ízének és esztétikájának is árt, ha túlságosan megpirul, inkább lessük a sütőt többször!
Tipp: A kardamomot fokozatosan adagoljuk bele, nehogy sok legyen, mert intenzív ízű. Tapasztalatom szerint a 6-8 gramm a legideálisabb mennyiség, ami tökéletesen harmonizál mindennel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: