Gasztropause

Magdolna kifli

Ezúttal Mamám egyik kedvenc süteményét osztom meg Veletek. Könnyen elkészíthető, és garantáltan nagy sikert arat.

Magdolna kifli 1

Amire szükséged lesz:

  • 28 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 14 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál rum

 

A 4 tojás sárgáját elkeverjük a margarinnal, a cukorral, a rummal, a sütőporral, és a liszttel.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a többi hozzávalóból készült masszába.

A tésztát kivajazott tepsibe öntjük, megszórjuk kristálycukorral, valamint durvára vágott dióval, és közepes hőmérsékleten készre sütjük.

Miután a sütemény kihűlt, pogácsa szaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.

Tipp: Dió helyett használhatunk mogyorót, vagy mandulát is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!