Nagymamám receptjeit böngészve találtam jó pár gyöngyszemet, úgyhogy az elkövetkezendő néhány alkalommal ezekből fogok szemezgetni Nektek. Íme az első.
Amire szükséged lesz:
- 0,5 kg máj
- 3 tojás
- 6 db krumpli
- petrezselyem
- só
- bors
- őrölt kömény
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
A májat megmossuk, megpucoljuk és a tojások sárgájával, valamint a fűszerekkel simára keverjük. A szintén megmosott és megpucolt krumplit a reszelő nagyobb fokán átreszeljük, és a zsemlemorzsával együtt hozzáadjuk a májhoz, majd óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Forró olajba szaggatva ropogósra sütjük.
Főételként köretnek majonézes salátát, vagy kukoricás rizst ajánlok hozzá, de előételként és feltétként is tökéletes.
Tipp: Kockázott baconnel meg lehet bolondítani.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: