Gasztropause

Májpuffancs

Nagymamám receptjeit böngészve találtam jó pár gyöngyszemet, úgyhogy az elkövetkezendő néhány alkalommal ezekből fogok szemezgetni Nektek. Íme az első.

Máj1

Amire szükséged lesz:

  • 0,5 kg máj
  • 3 tojás
  • 6 db krumpli
  • petrezselyem
  • bors
  • őrölt kömény
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa

A májat megmossuk, megpucoljuk és a tojások sárgájával, valamint a fűszerekkel simára keverjük. A szintén megmosott és megpucolt krumplit a reszelő nagyobb fokán átreszeljük, és a zsemlemorzsával együtt hozzáadjuk a májhoz, majd óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

Forró olajba szaggatva ropogósra sütjük.

Főételként köretnek majonézes salátát, vagy kukoricás rizst ajánlok hozzá, de előételként és feltétként is tökéletes.

Tipp: Kockázott baconnel meg lehet bolondítani.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!