Gasztropause

Darált hús indiai hangulatban

Minden háztartásnak megvannak a maga szokásos élelmiszerei, fűszerei. Nálam sincs ez másként, csak épp nálam hamarabb fogy el egy csomag kurkuma, mint a pirospaprika. Így amikor múltkor hezitáltam, hogy mit csináljak a már egy hónapja a fagyasztómban rostokoló darált marhahússal, eszembe jutott jó öreg koriander barátom és társai, és egy isteni kaját rittyentettem a semmiből. Érdemes kipróbálni, mert a darált hús még a legolcsóbb változata a marhának, és majdnem olyan jó, mint a színhús.

Fénykép0103

Sok chilivel és sok korianderrel az igazi!

Amire szükséged lesz

  • 30 dkg darált marhahús
  • 2 db kimagozott (vagy nem) chili
  • 1 db kardamom vagy őrölve mokkáskanálnyi
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál koriandermag
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma (de nem fontos)
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • só, frissen őrölt bors

A fűszereket tetszés szerint összekeverhetjük egy edényben, vagy közvetlenül a darált húsra szórjuk. A koriandermagot olívaolajon addig pirítjuk, míg pattogni nem kezd és kibontakozik az aromája. Utána belerakjuk az apróra vágott lilahagymát, amit üvegesre , vagy aranybarnára pirongatunk, ha úgy tetszik. Majd a karikákra vágott chilit és a húst is beletesszük. Érdemes igazán jól megpirítani, hogy a zsír is kisüljön a marhából és az ízek teljes orgiát nyújtsanak. Ha ez megvan, akkor lehet is enni, a sáfrányos-fokhagymás rizst ajánlom hozzá.

Tipp: Marha helyett a bárány is tökéletes a szerepre, de a sertés nem annyira javaslom. A friss koriander feldobja az ételt.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!