Sajtos húsgolyók fokhagymás-tejfölös mártásban

A napokban megint elkészítettem ezt a fogást, és mivel a siker most sem maradt el, úgy gondoltam megírom a receptet. Egyáltalán nem macerás, úgyhogy bárki bátran belevághat, és ízléstől függően sokféleképpen variálható. Íme az én változatom.

 

Amire szükséged lesz:

A darált húst, a tojást, a sajtot és a fűszereket egy tálban összedolgozzuk, majd gesztenye méretű golyókat formázunk.

A tejfölt egy lábasba öntjük, és belekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagyma gerezdeket, kevés sóval ízesítjük, végül beletesszük a húsgolyókat, és közepes lángon készre főzzük.

Én nokedlivel szoktam tálalni, de köretnek tökéletes a tészta, a tarhonya, a rizs, a kuszkusz, vagy akár a főtt krumpli is.

Tipp: Ha a tejföl túl sűrűnek tűnik, tejjel hígíthatjuk.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »