Gasztropause

Sajtos húsgolyók fokhagymás-tejfölös mártásban

A napokban megint elkészítettem ezt a fogást, és mivel a siker most sem maradt el, úgy gondoltam megírom a receptet. Egyáltalán nem macerás, úgyhogy bárki bátran belevághat, és ízléstől függően sokféleképpen variálható. Íme az én változatom.

 Húsgolyók 1

Amire szükséged lesz:

  • 0,5 kg darált hús
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 nagy pohár tejföl
  • 5 gerezd fokhagyma (a bátrabbak tehetnek bele többet is)
  • fehérbors
  • petrezselyem
  • bazsalikom

A darált húst, a tojást, a sajtot és a fűszereket egy tálban összedolgozzuk, majd gesztenye méretű golyókat formázunk.

A tejfölt egy lábasba öntjük, és belekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagyma gerezdeket, kevés sóval ízesítjük, végül beletesszük a húsgolyókat, és közepes lángon készre főzzük.

Én nokedlivel szoktam tálalni, de köretnek tökéletes a tészta, a tarhonya, a rizs, a kuszkusz, vagy akár a főtt krumpli is.

Tipp: Ha a tejföl túl sűrűnek tűnik, tejjel hígíthatjuk.

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!