A napokban megint elkészítettem ezt a fogást, és mivel a siker most sem maradt el, úgy gondoltam megírom a receptet. Egyáltalán nem macerás, úgyhogy bárki bátran belevághat, és ízléstől függően sokféleképpen variálható. Íme az én változatom.
Amire szükséged lesz:
- 0,5 kg darált hús
- 1 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 nagy pohár tejföl
- 5 gerezd fokhagyma (a bátrabbak tehetnek bele többet is)
- só
- fehérbors
- petrezselyem
- bazsalikom
A darált húst, a tojást, a sajtot és a fűszereket egy tálban összedolgozzuk, majd gesztenye méretű golyókat formázunk.
A tejfölt egy lábasba öntjük, és belekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagyma gerezdeket, kevés sóval ízesítjük, végül beletesszük a húsgolyókat, és közepes lángon készre főzzük.
Én nokedlivel szoktam tálalni, de köretnek tökéletes a tészta, a tarhonya, a rizs, a kuszkusz, vagy akár a főtt krumpli is.
Tipp: Ha a tejföl túl sűrűnek tűnik, tejjel hígíthatjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: