Azt hiszem alig akad olyan ember, aki ne szeretné a pogácsát. Sokan viszont sajnos az időtényező miatt nem állnak neki otthon megsütni, inkább leszaladnak a közeli pékségbe, vagy élelmiszerüzletbe készen megvenni. Ez a recept azon személyeknek nagy örömet fog okozni, akiknek nincs idejük, vagy türelmük kivárni a kelesztést, vagy egyszerűen nem boldogulnak vele. Formára ugyan nem olyan, mint a klasszikus pogácsa, de ízre nagyon finom.
Amire szükséged lesz:
- 0,5 kg liszt
- 12 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 3 teáskanál só
- 2 teáskanál őrölt fehérbors (elhagyható)
- 3 dl víz
- 8 dkg reszelt sajt
A lisztet egy tálba öntjük, elkeverjük benne a sütőport, sót, borsot, belemorzsoljuk a margarint, majd a reszelt sajt 2/3-át is hozzáadjuk. Ez után ráöntjük a vizet, és pár mozdulattal összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire halmokat készítünk (akár kézzel, akár evőkanál segítségével), végül megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 180 fokon szép arany barnára sütjük.
Tipp: Ez a recept a túrós, a tepertős, valamint a krumplis pogácsához is kiváló.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: