Gasztropause

Villámgyors sajtos pogácsa

Azt hiszem alig akad olyan ember, aki ne szeretné a pogácsát. Sokan viszont sajnos az időtényező miatt nem állnak neki otthon megsütni, inkább leszaladnak a közeli pékségbe, vagy élelmiszerüzletbe készen megvenni. Ez a recept azon személyeknek nagy örömet fog okozni, akiknek nincs idejük, vagy türelmük kivárni a kelesztést, vagy egyszerűen nem boldogulnak vele. Formára ugyan nem olyan, mint a klasszikus pogácsa, de ízre nagyon finom.

Pogi

Amire szükséged lesz:

  • 0,5 kg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 teáskanál só
  • 2 teáskanál őrölt fehérbors (elhagyható)
  • 3 dl víz
  • 8 dkg reszelt sajt

 

A lisztet egy tálba öntjük, elkeverjük benne a sütőport, sót, borsot, belemorzsoljuk a margarint, majd a reszelt sajt 2/3-át is hozzáadjuk. Ez után ráöntjük a vizet, és pár mozdulattal összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire halmokat készítünk (akár kézzel, akár evőkanál segítségével), végül megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 180 fokon szép arany barnára sütjük.

Tipp: Ez a recept a túrós, a tepertős, valamint a krumplis pogácsához is kiváló.

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!