A füstölt lazaccal töltött tojás recept után pár havonta jön egy “”fless”, hogy lazacot akarok enni. Ez a spontán recept is ama pillanatomban kapott el, és a “fokhagyma mindenbe jó” alapon összekutyultam. Az eredmény jó lett (de lehet, érdemesebb kevesebb fokhagymával próbálkozni)!
Vigyázat, hagymatúltengés!
Amire szükséged lesz
- 4-5 közepes krumpli
- 10-12 dkg vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kis lilahagyma
- 10 dkg füstölt lazac
- esetleg tejszín
Sós vízben főzzük meg a krumplit, közben egy kis tálba olvasszuk meg a vajat picit a zúzott fokhagymával. A lilahagymát vágjuk apróra. Ha kész a burgonya, óvatosan vájjuk ki a közepét és töltsük meg a vajjal a hagymával és a krumpli kiszedett belsejével, amit előzőleg apróra vágtunk vagy szétnyomtunk. Egy kevés tejszínnel lágyíthatunk a fogáson, de teljesen helyettesíthetjük is a vajat. Dobjuk be pár percre előmelegített sütőbe. A lazacszeleteket rendezzük el tányéron, és helyezzük el rajta a krumplit.
Tipp: Variálhatjuk is az ételünket úgy, hogy a krumpli tetejére sajtot reszelünk. Ekkor persze ne főzzük túl sokáig a krumplit, csak annyira, hogy már könnyebb legyen kikaparni a belsejét. Ugyanúgy töltsük meg és mehet a sütőbe, amíg a sajt meg nem sül.
Kommentek