Gasztropause

Töltött krumpli lazac ágyon

A füstölt lazaccal töltött tojás recept után pár havonta jön egy “”fless”, hogy lazacot akarok enni. Ez a spontán recept is ama pillanatomban kapott el, és a “fokhagyma mindenbe jó” alapon összekutyultam. Az eredmény jó lett (de lehet, érdemesebb kevesebb fokhagymával próbálkozni)!

SAM_0162

Vigyázat, hagymatúltengés!

Amire szükséged lesz

  • 4-5 közepes krumpli
  • 10-12 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis lilahagyma
  • 10 dkg füstölt lazac
  • esetleg tejszín

Sós vízben főzzük meg a krumplit, közben egy kis tálba olvasszuk meg a vajat picit a zúzott fokhagymával. A lilahagymát vágjuk apróra. Ha kész a burgonya, óvatosan vájjuk ki a közepét és töltsük meg a vajjal a hagymával és a krumpli kiszedett belsejével, amit előzőleg apróra vágtunk vagy szétnyomtunk. Egy kevés tejszínnel lágyíthatunk a fogáson, de teljesen helyettesíthetjük is a vajat. Dobjuk be pár percre előmelegített sütőbe. A lazacszeleteket rendezzük el tányéron, és helyezzük el rajta a krumplit.

Tipp: Variálhatjuk is az ételünket úgy, hogy a krumpli tetejére sajtot reszelünk. Ekkor persze ne főzzük túl sokáig a krumplit, csak annyira, hogy már könnyebb legyen kikaparni a belsejét. Ugyanúgy töltsük meg és mehet a sütőbe, amíg a sajt meg nem sül.

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!