Gasztropause

Barackos csirkemell

Sajnos elég rég nem írtam. Legalábbis a blogba. Most viszont egy finom recepttel jelentkezem. Mint általában, ezek a mennyiségek is irányadók. A hús és a gyümölcs kombóját vagy szeretik, vagy utálják az emberek. Utóbbiak csoportja keressen valami más receptet, mert jön a barackos csirke. Amit nem nehéz elkészíteni, habár amikor először kóstoltam egy étteremben, nyersen szolgálták fel.

Halmozott ízek

Amire szükséged lesz

  • 60 dkg csirkemell
  • 30 dkg barack
  • 10-15 dkg sajt
  • 1-2 egész chili paprika
  • 1 rozmaring ág
  • só, vaj a tepsi kikenéséhez

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, a kivajazott tepsiben elrendezzük. A chilit kimagozzuk és karikákra vágjuk, majd rászórjuk a húsra. A félbevágott, meghámozott barackokat egyenletesen eloszlatjuk a csirkén, és a reszelt sajttal befedjük. Lehet konzerv barack, csak alaposan szárítsuk meg,  mert eláztatja a húst. Előmelegített sütőben magas hőfokon pirosra sütjük.

Tipp: Ne felejtsük el alaposan felitatni a nedvességet a barackról. Több folyadékot ne tegyünk a tepsibe.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Jó öreg Patkós délutánok hangulatában! :-)Tetszik a blogod Mora ;-)Pusz


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!