Sajnos elég rég nem írtam. Legalábbis a blogba. Most viszont egy finom recepttel jelentkezem. Mint általában, ezek a mennyiségek is irányadók. A hús és a gyümölcs kombóját vagy szeretik, vagy utálják az emberek. Utóbbiak csoportja keressen valami más receptet, mert jön a barackos csirke. Amit nem nehéz elkészíteni, habár amikor először kóstoltam egy étteremben, nyersen szolgálták fel.
Halmozott ízek
Amire szükséged lesz
- 60 dkg csirkemell
- 30 dkg barack
- 10-15 dkg sajt
- 1-2 egész chili paprika
- 1 rozmaring ág
- só, vaj a tepsi kikenéséhez
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, a kivajazott tepsiben elrendezzük. A chilit kimagozzuk és karikákra vágjuk, majd rászórjuk a húsra. A félbevágott, meghámozott barackokat egyenletesen eloszlatjuk a csirkén, és a reszelt sajttal befedjük. Lehet konzerv barack, csak alaposan szárítsuk meg, mert eláztatja a húst. Előmelegített sütőben magas hőfokon pirosra sütjük.
Tipp: Ne felejtsük el alaposan felitatni a nedvességet a barackról. Több folyadékot ne tegyünk a tepsibe.
🙂 Köszi!
Jó öreg Patkós délutánok hangulatában! :-)Tetszik a blogod Mora ;-)Pusz