Egész évben arra várok, hogy a paradicsom kilója végre olcsóbb legyen, és mázsaszámra vehessem. Tavaly csináltam házi paradicsom szószt, ami narancssárga színe ellenére nagyon finom lett. Ráadásul a nyárutói parik lédúsak, így a magyar lecsóparadicsom is tökéletesen megfelel.
Házilag még jobb! Próbáld ki!
Amire szükséged lesz (4 személyre)
A paradicsomot 1-2 percig forró vízbe mártjuk, majd könnyedén lehúzzuk a héját és felaprítjuk. A hagymákat felkockázzuk, a zöld fűszereket felaprítjuk. A hagymát olívaolajon megpároljuk, jöhet bele a fokhagyma, pár perc után meg a paradicsom és a fűszerek. Kis hőfokon főzzük, amíg teljesen kiengedi a levét a paradicsom. Ezután botmixerrel pépesítjük és kóstolgatjuk. Ízlés szerint egy kevés cukrot, vagy chilit bele lehet rakni. A húst sózzuk, borsozzuk, pirosra sütjük, majd összekeverjük a szósszal.
Tipp: Előbb is megfőzhetjük, és külön apríthatjuk. Ugyanúgy megpirítjuk a hagymát, és felöntjük a paradicsomszósszal.