Egy barátnőm hirtelen ötlettől vezérelve felturbózta egy kicsit a rántottáját. Olyannyira spontán recept volt, hogy másnap ki kellett nyomozni, melyik fűszert használta még. Végül sikerült felfedni a rejtélyt, és megdöbbentő módon nagyon finom lett.
Ez nem buggyant meg!
Amire szükséged lesz
- 2 tojás
- 1 evőkanálnyi frissen aprított bazsalikom
- 1 kiskanál tárkony
- só
- olívaolaj
A tojásokat egy edénybe öntjük. beletépkedjük a bazsalikomot és tárkonyt, sózzuk, borsozzuk (ez utóbbit nem muszáj, de mindenképp frissen őrölt legyen), és felverjük. 2-3 evőkanál olívaolajon közepes hőmérsékleten sütjük. Egy fakanállal folyton rendezzük a tojásokat, hogy egyenletesen süljön. Amint megfelelő keménységű lett (ez ugye ízlés kérdése), azonnal tálaljuk. A friss paradicsom és meglepő módon a ketchup jól illik hozzá.
Tipp: Ha nem vagyunk profi rántotta szakértők, akkor egyszerre két-három tojásnál ne süssünk többet, mert könnyen túl süthetjük, vagy nem lesz egyenletes.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: