Gasztropause

Bazsalikomos rántotta

Egy barátnőm hirtelen ötlettől vezérelve felturbózta egy kicsit a rántottáját. Olyannyira spontán recept volt, hogy másnap ki kellett nyomozni, melyik fűszert használta még. Végül sikerült felfedni a rejtélyt, és megdöbbentő módon nagyon finom lett.

Ez nem buggyant meg!

Amire szükséged lesz

  • 2 tojás
  • 1 evőkanálnyi frissen aprított bazsalikom
  • 1 kiskanál tárkony
  • olívaolaj

A tojásokat egy edénybe öntjük. beletépkedjük a bazsalikomot és tárkonyt, sózzuk, borsozzuk (ez utóbbit nem muszáj, de mindenképp frissen őrölt legyen), és felverjük. 2-3 evőkanál olívaolajon közepes hőmérsékleten sütjük. Egy fakanállal folyton rendezzük a tojásokat, hogy egyenletesen süljön. Amint megfelelő keménységű lett (ez ugye ízlés kérdése), azonnal tálaljuk. A friss paradicsom és meglepő módon a ketchup jól illik hozzá.

Tipp: Ha nem vagyunk profi rántotta szakértők, akkor egyszerre két-három tojásnál ne süssünk többet, mert könnyen túl süthetjük, vagy nem lesz egyenletes.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!