Gasztropause

Bazsalikomos csirke fehérborral

Virtuális éttermem mai kínálata: kamu pesto-s csirkeszárny. Láttam, hogy a külföldiek szeretnek mindent összemixelni, így készítve mártásokat, én meg szeretem a friss és házi fűszereket, úgyhogy a “mit csináljak a csirkéből?” kérdés letudva. Olívaolaj pipa, bazsalikom pipa- ez már egy fél pesto- a többi meg fantázia.

fehérboros blog

Amire szükséged lesz – 6-8 csirkeszárnyhoz

  • 20 nagyobb bazsalikom levél
  • 6 kisebb mentalevél
  • 1 zöld chili
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl bor

A bazsalikom és menta leveleket alaposan megmossuk és letörölgetjük papírtörlőn, majd mehet aprítógépbe a fokhagymával, chilivel és olívaolajjal együtt. Bár ez kevésbé sikeres megoldás, mint a jó öreg mozsár és az emberi erő. Mindezek híján csak vágjuk apróra az összetevőket és szórjuk a kimért olajba. Sózzuk meg, és hagyjuk békén fél órára, amíg az olaj átveszi az aromákat.
A csirkét dörzsöljük be ezzel a pácfélével, és helyezzük bele egy jénaiba. Öntsünk rá 1 dl fehérbort, és pároljuk fedő alatt 20 percet, vagy amíg jó puha lesz. Majd fedő nélkül magasabb lángon legalább 15 percig süssük. Bár ez attól függ, ki hogy szereti. Én szeretem, ha a húsnak van egy kis színe.
A párolás miatt kellemes, finom, szolid zamata lesz a húsnak. Az egyetlen amit el lehet rontani ennél az ételnél, az a só mértéke.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!