Amire szükséged lesz
- tengeri hal
- madársaláta
- jégsaláta
- kígyóuborka
- tejföl
- citrom
- rózsabors
- friss tárkony
- újhagyma
- só
A halat megsózzuk, rózsaborsozzuk és friss citrom levét öntjük rá. Amíg “főni” kezd, vagyis a citrom miatt megváltozik a szerkezete, előkészülhetünk a többire. A saláta nem egy “vaszisztdasz”, csak összedobáljuk a tetszőlegesre vágott alapanyagokat.
A tejfölt kis vízzel felhígítjuk, és 1,5 dl-hez viszonyítva egy zúzott fokhagyma gerezddel gazdagítjuk. Kevés tárkonnyal ízesítjük, és persze sóval, de egy kis citromlevet és frissen őrölt borsot is adhatunk hozzá. A halat ezután megpároljuk fedő alatt kis lángon és pár perc alatt megfő. Én, hogy extrázzam, egyik szerelmemet a sült laskagombát is vele tálaltam.
Tipp: Halból jobb a friss (naná!), ha nincs rá lehetőség, akkor csak óvatosan süssük, mert baromi könnyen szétesik sütés közben.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: