Hosszas kiesés után újult erővel térek vissza, és hoztam magammal pár fantasztikus receptet. Igazi nyári fogások ezek, könnyű, pocakkímélő és olcsó(bb) ételek. Ezt a vörös babos tortillát egy TV Paprikás saláta ihlette. De hát nem mindig állnak rendelkezésünkre az előírt hozzávalók, így kreatívnak kell lenni.
Mexikói hangulatban
Amire szükséged lesz ( 6-8 tortilla jön ki a töltelékből)
- 2 kisebb paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 2 konzerv vörös bab
- 2 evőkanál kukorica
- pár szelet pulykasonka
- chili, só
- jégsaláta
- vörös káposzta
- krémfehér sajt
- tortilla lap
A költözködés során megtaláltam az egyik dobozban Horst Fuchs fantasztikus aprító gépét, úgyhogy a lilahagyma gondot letudtam, és a sírás is kimaradt szerencsére. Kevés olívaolajon megpirítottam a kukoricával, majd hozzáadtam az apróra vágott chilit, a felkockázott paradicsomot és a babot a levének a felével és a feldarabolt sonkát.
Hagytam hadd főljön, addig csíkokat vágtam a káposztából és salátából. Végül a babos tölteléket egy kis citromlével és nagyon kevés sóval ízesítettem, és a tortilla lapokra halmoztam annyit, hogy ne legyen túl sok, hiszen a nyers zöldségeknek és a fetának is helyet kellett adni. A tortilla csomagolásán feltüntetett módon összetekertem.
Tipp: Az a jó az ilyen kajákban, hogy a változatainak csak a kreativitás szab határt. Koriandert, petrezselymet is tehetünk bele. Kicserélhetjük a hozzávalókat. Darált hús, friss chili, kaliforniai paprika, mind szuperek.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: