Ezzel a sütivel már általános iskolában hódítottam,amikor is farsangra készítettem (na jó,némi anyai segítséggel). Mindenesetre a chipsek, kólák mellett nagyot aratott a bohócok, királylányok, állóórák és seriffek körében. Azóta jó néhány év telt el, de a csörögefánk még mindig csörög.
Amire szükséged lesz
- 5 tojássárgája
- 35 dkg liszt
- 1 kis kanál cukor
- kb. 1 evőkanál tejföl
- reszelt citromhéj
A lisztet összegyúrjuk a cukorral, pötty sóval. Esetleg vaníliás cukorral is fel lehet tuningolni, sőt sokan rumaromát is tesznek bele. Utána mehet bele a maradék nedves anyag készlet, a tetszőleges mennyiségű (de épphogy csak egy kis pikantériát adjon) citromhéj és a tojássárgája. A tejföl mennyisége a tészta keménységétől függ, ezért célszerű azt belerakni utoljára. Ha a tészta túl kemény, a tejfölből mehet még bele.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: