Gasztropause

Csörög a, csörög a…

Ezzel a sütivel már általános iskolában hódítottam,amikor is farsangra készítettem (na jó,némi anyai segítséggel). Mindenesetre a chipsek, kólák mellett nagyot aratott a bohócok, királylányok, állóórák és seriffek körében. Azóta jó néhány év telt el, de a csörögefánk még mindig csörög.

csöröge okok
Még mindig csörög!

Amire szükséged lesz

  •  5 tojássárgája
  • 35 dkg liszt
  • 1 kis kanál cukor
  • kb. 1 evőkanál tejföl
  • reszelt citromhéj

A lisztet összegyúrjuk a cukorral, pötty sóval. Esetleg vaníliás cukorral is fel lehet tuningolni, sőt sokan rumaromát is tesznek bele. Utána mehet bele a maradék nedves anyag készlet, a tetszőleges mennyiségű (de épphogy csak egy kis pikantériát adjon) citromhéj és a tojássárgája. A tejföl mennyisége a tészta keménységétől függ, ezért célszerű azt belerakni utoljára. Ha a tészta túl kemény, a tejfölből mehet még bele.

Utána nagyjából egycentire kinyújtjuk a tésztát. Párhuzamosan csíkokra vágjuk, majd azokból rombuszokat alkotunk. A rombuszok közepét meg bevágjuk és az egyik sarkát áthúzzuk rajta. Huh, entschuldigung, de a recept könyvben még bonyolultabban írták.
No, ha megvagyunk, bő forró olajban kisütjük. A forró darabokat azon frissiben meghempergetjük porcukorban, azért sem kell sok cukor a tésztába. Annyi mennyiséget érdemes egyszerre kisütni, ami tutira elfogy, mert könnyen kiszárad. Mindenképpen jól elzártan kell tárolni.
Egyébként amiatt senki ne aggódjon, hogy a tojásfehérje pocsékba megy. Múltkor halottam egy tv-s dokitól, hogy arcra kenve a fehérje fiatalít. Ím’ egy újabb módja a felhasználásának. 🙂
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!