Gasztropause

Bacon-be rejtett krumpli

Minden ételnek van eredettörténete, de gyakran – mint ennél is -, homályba vész. Szerencsére viszont nem felejtődött el, és már csodás verziókat és kellemes hangulatú vacsorákat megélt. A legjobb az alább olvasható szósszal. Ja, és nem pont fogyókúrás étel, de hát a magyarok nem is ilyenekről híresek.

bacon messzibb

Rögtönzött gyönyör

Amire szükséged lesz

  • közepes héjas krumpli
  • 1 csomag bacon
  • 2-3 lilahagyma

A szószhoz

  • 1 nagy doboz tejföl
  • fokhagyma
  • kapor

Mennyiségeket nem tudok írni. Általában fél-1 kg krumpliból készítem, viszont azt bele kell kalkulálni, hogy ez az étel csak frissen jó. A krumplit fóliabatyukban egy kis sóval megsütjük, lehet nagyobb darabokban vagy egészben, de akkor a sütési idő hosszabb lesz. Ha már megsült, a krumplikat bebugyoláljuk a bacönnel és elhelyezzük a tepsiben. Mielőtt teljesen megsülne, a felcikkezett lilhagymát rászórjuk a bacon tetejére, csakúgy hanyagon.

Ehhez az ételhez a legtökéletesebb öntet a kapros-fokhagymás tejföl. Amit azon nyomban össze lehet ütni, csak só, kapor és fokhagyma kell bele-nyilván ízlés szerint. Én fel szoktam hígítani egy kis vízzel a tejfölt, hogy folyósabb legyen, na meg  mostanában amúgy is olyanok, mint a beton. Aztán csomómentesre keverem.

És, hogy tökéletes legyen az ízharmónia, hozzá általában rögtönözök valami végtelenül egyszerű salátát. Legutóbb fejes saláta állt a rendelkezésre, amire paradicsomkockákat dobtam és répa került bele. Ez az étel azért tuti fogás, mert egyszerre nagy adagot is lehet belőle készíteni, és tökéletes vendégváró.

Tipp: Variálhatjuk úgyis, hogy a bacon-be csirkemájat tekerünk és/vagy más salátát tálalunk hozzá.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!