Füstölt lazaccal töltött tojás

  Már több, mint egy éve jön nekem a TV Paprika magazin megannyi jó recepttel megrakva, mégis csak most készítettem el belőle az első ételemet. Pedig a hónap elején szisztematikusan összeírtam az olcsó ételeket, mint potenciális lehetőség, de az a füstölt lazac sikított hozzám a boltban, így meg kellett vennem. Szó mi szó, ez nem a legolcsóbb étel, mivel 100 gramm lazac kábé 1000 Ft-ot kóstál. De spontán kirohanásom legalább nem volt hiábavaló, mert még aznap váratlanul elmentem sütögetni barátokkal, és örömömre nagy sikert aratott ez a fogás, még a válogatósabbak között is.

Amire szükséged lesz

A tojásokat megfőzzük, de rendesen, hogy majd jól ki lehessen szedni a sárgáját. A lazackát nagyon apróra kell vágni, a krumplit is szintén felkockázva megfőzni. A tojás sárgákat a krumplival egy tálban villával áttörjük, és mehetnek bele a folyékonyabb összetevők. Ezeknek a mennyisége nem szentírás, nekem például nem volt elég majonézem, így nem állt volna össze az étel, ezért tejjel pótoltam. Végül mehet bele a hagyma, a lazac és a fűszerek. Ezt szépen bele kell tölteni a tojásba  a sárgája helyére. A recept szerint hűtőben 12 órán át kell állnia. Én itt is eltértem a recepttől, de csak a szükség hozta így, ezért nekem 6 órán át volt hűvösön, és még maradt egy csomó töltelék, amit pirítóssal fogyasztottam el.

Tipp: Ha a töltelék nem túl híg, azért ne öntsük fel túl sok tejjel, várjunk inkább pár órát, hogy a hozzávalók levet eresszenek. Ha még utána is betonszerű, akkor persze javíthatunk az állagán.

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »