Már vagy egy hónapja gondolkozom azon, hogy mi különlegeset csináljak a maradék csirkemellből, és végre megszállt az ihlet. Bevetettem magam a konyhába és nekiálltam. Épp annyira koncepciózusan, hogy nagyjából megjegyezzem a mennyiségeket.
Amire szükséged lesz – 2 adaghoz
A csirkemellet vékony csíkokra vágtam és megsóztam, fehér borssal megszórtam. A répát csíkokra vágva, a brokkolit rózsáira szedve vegetás vízben előfőztem. A répának több idő kell, de nem baj, ha ress marad, a brokkoli viszont legyen megfőve. A csirkének egy újonnan vásárolt edénykében elkészítettem a bevonatát. Először a mézet és a vajat kissé megolvasztottam a mikróban, majd hozzáadtam a fentebbi alapanyagokat: apróra vágott fokhagymát, szezámmagot, szójaszószt, és jó alaposan elkevertem. Persze az olaj a tetején maradt. A már besózott csirkét megliszteztem és úgy öntöttem rá a mézes szószt. Mivel a húshoz már adtam olajat, ezért a serpenyőbe nem igazán kell. Pirosra sütöttem a csirkét, utána hozzáadtam a zöldségeket. Időközben csurgattam rá egy kevés citromlevet.
Most csináltam ilyet először, de az biztos, hogy még fogok. Nagyon ott van! Előétel és főétel is lehet. Utóbbiként egy könnyű, bikiniszezonra felkészítő fogás.