Már vagy egy hónapja gondolkozom azon, hogy mi különlegeset csináljak a maradék csirkemellből, és végre megszállt az ihlet. Bevetettem magam a konyhába és nekiálltam. Épp annyira koncepciózusan, hogy nagyjából megjegyezzem a mennyiségeket.
Amire szükséged lesz – 2 adaghoz
- 16 dkg csirkemell (a disznó is illik ehhez az ételhez)
- 50 dkg brokkoli
- 2 közepes sárgarépa
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy evőkanál méz
- 1 ek. szezámmag
- 1 teáskanál szójaszósz
- 1 kis ek. margarin és feleannyi olaj
- friss citrom leve
A csirkemellet vékony csíkokra vágtam és megsóztam, fehér borssal megszórtam. A répát csíkokra vágva, a brokkolit rózsáira szedve vegetás vízben előfőztem. A répának több idő kell, de nem baj, ha ress marad, a brokkoli viszont legyen megfőve. A csirkének egy újonnan vásárolt edénykében elkészítettem a bevonatát. Először a mézet és a vajat kissé megolvasztottam a mikróban, majd hozzáadtam a fentebbi alapanyagokat: apróra vágott fokhagymát, szezámmagot, szójaszószt, és jó alaposan elkevertem. Persze az olaj a tetején maradt. A már besózott csirkét megliszteztem és úgy öntöttem rá a mézes szószt. Mivel a húshoz már adtam olajat, ezért a serpenyőbe nem igazán kell. Pirosra sütöttem a csirkét, utána hozzáadtam a zöldségeket. Időközben csurgattam rá egy kevés citromlevet.
Most csináltam ilyet először, de az biztos, hogy még fogok. Nagyon ott van! Előétel és főétel is lehet. Utóbbiként egy könnyű, bikiniszezonra felkészítő fogás.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: