Tárkonyos csirkeragu leves
Furcsa módon elkerülnek a levesek, vagy én őket. Mindenesetre ritkán van hozzájuk szerencsém. Viszont a tavasz szele engem is megérintett és eszembe jutott ez a fogás.
A tavasz ízei,a tavasz színei
Amire szükséged lesz – 4-5 literes edényhez
- 15 dkg csirkemell
- 2 közepes répa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanálnyi tárkony
- 2-3 fokhagymagerezd
- só, bors
- fél citrom
- 2 bazi nagy kanál tejföl
A sárgarépát karikákra vágjuk és kevés olajon megfuttatjuk, majd mehet bele a kockákra vágott csirkemell, amit megpirítunk. Utána felöntjük vízzel és hozzáadjuk a félbevágott hagymát és az egész fokhagymagerezdeket, a petrezselyem felét apróra vágva, egy kevés tárkonyt, sót és borsot. Nem feltétlenül kell bele húsleveskocka, de én tettem bele egyet. Ha már majdnem kész, akkor beletehetjük a maradék petrezselymet, a citromlevet. A tejfölt előbb kis mennyiségű levessel keverjük el, hogy ne csomósodjon össze. Ha már kellően finom és minden megfőtt, akkor kész is.
Nekem kb. egy órán keresztül tartott csak a főzés. Így talán nem a leggyorsabb étel, viszont olcsó és persze tökéletes az íze.