Almás pite

Megvallom, nem vagyok túl alma, sőt gyümölcskedvelő, de ezt a desszertet még én is kedvelem, persze leginkább a tésztája miatt. Személyes véleményemtől függetlenül mindenképp alkalmas egy siserahad fogadására, mivel egész olcsón jön ki (már persze a dióval nem számolva), és nem is túl nagy macera elkészíteni.
Almama – Avagy nagyanyó receptje
Amire szükséged lesz
 A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a többi anyaggal összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét vékonyra gyúrjuk, a másikat félig megsütjük. Miután kivettük a sütőből darált diót és kevés zsemlemorzsát szórunk rá.
A reszelt almát kissé megpároljuk cukor és fahéj hozzáadásával. Majd egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben lévő tésztán. A tészta nyersebbik felét kinyújtjuk és és a töltelékre terítjük. A tetejét megkenjük tojással és villával itt-ott megszurkáljuk csöppet, hogy időközben ne hólyagosodjon fel. A sütő közepes hőmérsékletén kell megsütni. A tetejére rászitálhatunk porcukrot.
Elegáns,egyszerű és olcsó édesség.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Címkék:
Tovább a blogra »