Mézes-chilis csirke

Az utóbbi pár évben én is előállok valamilyen étellel karácsonykor. Az egyik ilyen próbálkozásom a mézes-chilis csirke volt, ami annyira nagy sikert aratott a “kajaprűd” családtagjaim körében is, hogy újra megcsináltam minden apropó nélkül.

Alkalmakra vagy a vasárnapi asztalra
Amire szükséged lesz
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, egy edényben hozzáadjuk a mézet, a chilit, az olajat, a sót és hagyjuk álldogálni. Egy tepsibe helyezzük az egészet, amibe kényelmesen elférnek, végtére is nem rakott csirkét készítünk. Felöntjük egy kevés (fél deci) vízzel, és fólia alatt 5 percig hagyjuk párolódni. Utána a fóliát levehetjük, hogy némi színt kapjon a husi, ami szintén megvan kb. 5 perc alatt. De ez kihagyható, mivel ezután reszelt sajtot szórunk rá. Akkor kész, ha szépen rápirult. Tökéletes étel, az egyetlen rontási faktora a kiszárítás.
Tipp: A Lilahagyma trükkkel tökéletesen passzol.
Címkék: , ,
Tovább a blogra »