Az utóbbi pár évben én is előállok valamilyen étellel karácsonykor. Az egyik ilyen próbálkozásom a mézes-chilis csirke volt, ami annyira nagy sikert aratott a “kajaprűd” családtagjaim körében is, hogy újra megcsináltam minden apropó nélkül.
Alkalmakra vagy a vasárnapi asztalra
Amire szükséged lesz
- 30 dkg csirkemell
- 10-15 dkg sajt
- 2 ek. méz
- 2-3 ek. olaj
- só, csilipehely
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, egy edényben hozzáadjuk a mézet, a chilit, az olajat, a sót és hagyjuk álldogálni. Egy tepsibe helyezzük az egészet, amibe kényelmesen elférnek, végtére is nem rakott csirkét készítünk. Felöntjük egy kevés (fél deci) vízzel, és fólia alatt 5 percig hagyjuk párolódni. Utána a fóliát levehetjük, hogy némi színt kapjon a husi, ami szintén megvan kb. 5 perc alatt. De ez kihagyható, mivel ezután reszelt sajtot szórunk rá. Akkor kész, ha szépen rápirult. Tökéletes étel, az egyetlen rontási faktora a kiszárítás.
Tipp: A Lilahagyma trükk–kel tökéletesen passzol.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: