Gasztropause

Mézes-chilis csirke

Az utóbbi pár évben én is előállok valamilyen étellel karácsonykor. Az egyik ilyen próbálkozásom a mézes-chilis csirke volt, ami annyira nagy sikert aratott a “kajaprűd” családtagjaim körében is, hogy újra megcsináltam minden apropó nélkül.

mézes-chilis csirke kérdéses
Alkalmakra vagy a vasárnapi asztalra
Amire szükséged lesz
  • 30 dkg csirkemell
  • 10-15 dkg sajt
  • 2 ek. méz
  • 2-3 ek. olaj
  • só, csilipehely
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, egy edényben hozzáadjuk a mézet, a chilit, az olajat, a sót és hagyjuk álldogálni. Egy tepsibe helyezzük az egészet, amibe kényelmesen elférnek, végtére is nem rakott csirkét készítünk. Felöntjük egy kevés (fél deci) vízzel, és fólia alatt 5 percig hagyjuk párolódni. Utána a fóliát levehetjük, hogy némi színt kapjon a husi, ami szintén megvan kb. 5 perc alatt. De ez kihagyható, mivel ezután reszelt sajtot szórunk rá. Akkor kész, ha szépen rápirult. Tökéletes étel, az egyetlen rontási faktora a kiszárítás.
Tipp: A Lilahagyma trükkkel tökéletesen passzol.
Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!