Gasztropause

Sajtos csirkemell

A tepsis csirkék válfajának egyik legolcsóbb és legegyszerűbb módozatával állunk szemben. Régóta  a család birtokában áll ez a recept, forrásaim szerint egyes rokonok erős paprika karikákat vágnak bele és gombát. Tulajdonképpen úgy sem rossz, de csupasz valójában azért jobban üt.
sajtos csirke

Amire szükséged lesz

  • 500g csirkemell
  • kb. 100-150 g reszelt sajt
  • 1-2 tojás
  • liszt a panírhoz

A csirkéket vékony szeletekre vágjuk. Először a lisztben forgatjuk meg a megsózott, borsozott szeleteket, aztán jöhet a tojás. Végül a sajtba hempergetjük és tepsibe rakjuk. Persze a sajtot elég csak rászórni a tetejére. Mint általában, előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sül. Akkor jó, ha szépen rápirult a sajt.
Egy időigényesebb és macerásabb változata ennek az ételnek, hogy a bepanírozott csirkét kisütjük félbő zsiradékban. Az ilyen panírt egyébként palermói panírnak is nevezzük.

Tipp: A savanyúságosoknak üzenem, hogy ehhez az ételhez is többféle illik, például az uborka vagy a cékla, de a frissen őrölt borssal megszórt paradicsom is perfetto.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!