Borscs, pelmenyi, pirog, scsí – ismerős? És ez a fokhagymás-majonézes-sajtos massza? Pedig ez is orosz. Igaz, eddig még nem sikerült kiderítenem mi lehet az igazi neve, ezért kiskoromban elneveztem Höbi-haminak. De akárhogy is hívják, nem lehet mellétrafálni vele.
Amire szükséged lesz
- 150 g sajt (trappista a legjobb)
- 200 g majonéz
- 3 tk. tejföl vagy 2 ek.
- 3 gerezd fokhagyma
- esetleg só
Így készítsd el
Végtelenül egyszerű elkészíteni, úgyhogy nem is nagyon részletezem, a mennyiség is csak hozzávetőleges, mivel úgyis ízlés dolga. A lényeg, hogy trappista legyen lereszelve vékony lyukú reszelőn, adjunk hozzá annyi majonézt, hogy masszaszerű legyen. A tejföl selymesíti, finomítja a majonéz (bolti legyen) ízét. A fokhagyma és só mennyisége végképp egyénfüggő. Ha már kenhető állagú és finom is, akkor legalább fél órán át hagyni kell, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp
Szerintem pirítóssal az igazi. És meglepő felfedezésem, hogy illik hozzá a kígyóuborka. Egy orosz ismerős szerint pedig a vodka.
Tápérték (1 fő): 505,25 kcal, 11,13 g fehérje, 1,78 g szénhidrát, 50,64 g zsír
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: