Gasztropause

Fokhagymás kenyérre való

Borscs, pelmenyi, pirog, scsí – ismerős? És ez a fokhagymás-majonézes-sajtos massza? Pedig ez is orosz. Igaz, eddig még nem sikerült kiderítenem mi lehet az igazi neve, ezért kiskoromban elneveztem Höbi-haminak. De akárhogy is hívják, nem lehet mellétrafálni vele.

Vodka helyett kísérőnek inkább a tejet vagy teát javaslok. De ízlés dolga

 
 
Amire szükséged lesz
  • 150 g sajt (trappista  a legjobb)
  • 200 g majonéz
  • 3 tk. tejföl vagy 2 ek.
  • 3 gerezd fokhagyma
  • esetleg só

Így készítsd el

Végtelenül egyszerű elkészíteni, úgyhogy nem is nagyon részletezem, a mennyiség is csak hozzávetőleges, mivel úgyis ízlés dolga. A lényeg, hogy trappista legyen lereszelve vékony lyukú reszelőn, adjunk hozzá annyi majonézt, hogy masszaszerű legyen. A tejföl selymesíti, finomítja a majonéz (bolti legyen) ízét. A fokhagyma és só mennyisége végképp egyénfüggő. Ha már kenhető állagú és finom is, akkor legalább fél órán át hagyni kell, hogy összeérjenek az ízek.

Tipp

Szerintem pirítóssal az igazi. És meglepő felfedezésem, hogy illik hozzá a kígyóuborka. Egy orosz ismerős szerint pedig a vodka.

Tápérték (1 fő): 505,25 kcal, 11,13 g fehérje, 1,78 g szénhidrát, 50,64 g zsír

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!