Hócsillag

Néha jól esik nassolni a tea mellé, sőt, ha úgy tetszik, akár amolyan tízórai (bűnórai) is lehet belőle. Ez a sütemény tökéletesen megfelel a célnak, és csak rövidtávon lehet beleunni. Bár én valójában Hótenyérkének hívom, – mert lusta voltam kifli formákat alkotni – eredetileg ez egy hókifli recept. Inkább csak összenyomtam egy tetszőleges tésztadarabot a két tenyeremmel. De a legegyszerűbb megoldás mégis kiszaggatni különböző formákkal. De a formája lényegtelen is, az íze viszont…
Csillagok, csillagok…
Amire szükséged lesz

Először is keverjük össze a száraz anyagokat (ami nem nehéz, mivel többnyire abból áll), lisztet, porcukrot, vaníliás cukor felét, diót, majd jöhet bele a margarin. Összedolgozzuk és tetszőleges formákat gyártunk belőle. Sütőpapíron a sütőben aranysárgára kell sütni. A forró sütiket a vaníliás cukor másik felével összekevert porcukorba hempergetjük.

Tipp: Mandulával vagy mogyoróval is helyettesíthetjük a diót.

Címkék: ,
Tovább a blogra »