Gasztropause

Hócsillag

Néha jól esik nassolni a tea mellé, sőt, ha úgy tetszik, akár amolyan tízórai (bűnórai) is lehet belőle. Ez a sütemény tökéletesen megfelel a célnak, és csak rövidtávon lehet beleunni. Bár én valójában Hótenyérkének hívom, – mert lusta voltam kifli formákat alkotni – eredetileg ez egy hókifli recept. Inkább csak összenyomtam egy tetszőleges tésztadarabot a két tenyeremmel. De a legegyszerűbb megoldás mégis kiszaggatni különböző formákkal. De a formája lényegtelen is, az íze viszont…
hócsillag kép
Csillagok, csillagok…
Amire szükséged lesz
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vanillin cukor

Először is keverjük össze a száraz anyagokat (ami nem nehéz, mivel többnyire abból áll), lisztet, porcukrot, vaníliás cukor felét, diót, majd jöhet bele a margarin. Összedolgozzuk és tetszőleges formákat gyártunk belőle. Sütőpapíron a sütőben aranysárgára kell sütni. A forró sütiket a vaníliás cukor másik felével összekevert porcukorba hempergetjük.

Tipp: Mandulával vagy mogyoróval is helyettesíthetjük a diót.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!