Hamburger

A marhahús legyen jó minőségű, és legalább 20%-os zsírtartalmú. Célszerű mihamarabb befűszerezni, és korongokká formázva külön-külön csomagolva lefagyasztani. Felolvasztva ugyanolyan finom lesz, csak picit több ideig tart majd kisütni.

Amire szükséged lesz

Na először is a marhához hozzáadjuk az alapanyagokat. A fokhagymát reszelve, a hagymát apró darabokra vágva. Ha valaki legalább annyira szereti a csípőset, mint én,akkor persze a csilit se hagyja ki. Ezután a hűtőben pihentetjük egy órát, hogy összetapadjanak az anyagok. Ezért nem kell(!) tojást rakni bele. Nem fasírt!

Korongokat formázunk belőle. Nagyjából 4-7 darab jön ki ebből a mennyiségből. A legjobb grillen vagy jó minőségű serpenyőben kisütni minél kevesebb olajjal.

Tipp: a sajtot az amcsik mindig a hamburgeren olvasztják meg,és jó ötlet.Mint ahogy sütőben megpirítani kicsit a zsemléket.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »