Gasztropause

Mexikói betyár – csípős rakott krumpli

A rakott krumpli azon kevés magyar ételek egyike, amit tényleg nagyon szeretek, a csípőset sem titok, hogy imádom. Ennek ötvözéséből született meg ez a recept, és bár sejtettem, hogy jó lesz, de kóstoló után meg is bizonyosodtam róla. Egy próbát mindenképp megér! A rakott krumpli rövid történetéről itt olvashattok.

SAM_0352

Csípős változatosság

Amire szükséged lesz (2-3 adag)

  • 60 dkg burgonya
  • 1 konzerv vörösbab
  • 2 tojás
  • 5-6 dkg csípős kolbász
  • 1 erős paprika
  • tejföl a tetejére
  • (Jalapeno szósz)

A krumplit főzzük elő sós vízben – héjastul vagy anélkül. A tojással is tegyünk ugyanígy egy másik edényben. Egy kivajazott kisméretű jénait vajazzunk ki, rendezzünk el benne egy sor karikára vágott krumplit, amit, ha akarunk, még megsózhatunk picit. Jöhet rá egy réteg kolbász, majd a bab (ne szűrjük le teljesen). Utána a szintén felkarikázott csípős paprika, majd a tojás. Az én jénaimba ezt a rétegezést kétszer tudtam megcsinálni összesen. Legfelülre kerüljön még egy réteg burgonya. Kenjük meg  a tetejét tejföllel. Magas hőfokú sütőben kb. 20-25 percig süssük, amíg a tejföl egy kicsit rápirul.

Tipp: Szerencsémre az egyik boltban 99 forintért tudtam Jalapeno szószt venni, úgyhogy gyorsan bele is csöpögtettem az ételbe, és nagyon kellemes zamatot adott neki. Ha túl száraznak tűnik, a rétegezés közben egy is használhatunk tejfölt.

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!